Videochat binnen OfficeHeart

Videochat in OfficeHeart

OfficeHeart biedt een eigen videoconference oplossing aan, zie ook Online meetings in OfficeHeart.

 

De videoconference functionaliteit kan ook worden gebruikt om even snel te overleggen met je collega(‘s). Met een paar klikken wordt een videooverleg gestart en ontvangen je collega’s notificaties met de vraag om deel te nemen.

Permissies

Alle gebruikers met de permissie “Videochat” kunnen videochats starten. De permissies kunnen worden onderhouden onder Beheer – Rollenbeheer. Zie ook Beheren van rechten en permissies.

Starten van een videochat

Gebruikers met voldoende rechten zien linksboven in naast de knop “Startportaal” een ‘video’-knop. Door hier op te klikken wordt een videochat gestart.

Videochat starten

Er wordt een venster getoond waarin het onderwerp van het overleg moet worden opgegeven en waar de deelnemers moeten worden geselecteerd.

Videochat starten deelnemers

Door het klikken op Start wordt er een nieuwe videoconferentie gemaakt en wordt er een uitnodiging naar de geselecteerde gebruikers verstuurd. Persoonlijke groepen kunnen ook worden gebruikt bij de selectie van de deelnemers.

 

De video wordt in een los popupvenster geopend (niet in een nieuwe tab). Op deze manier kan dit venster makkelijk even opzij worden geschoven en kan er ondertussen worden doorgewerkt.

Videochat popup

De uitnodigingen om deel te nemen worden maar 1x verstuurd naar de selectie van deelnemers. Als een van de deelnemers deze heeft gemist of je wil later nog iemand laten aanhaken, dan kan dat door op het ‘plus’ knopje in het videovenster te klikken.

Videochat invite

Beeindigen van een videochat

Een videochat wordt automatisch beeindigt op het moment dat de laatste deelnemer de vergadering verlaat.