Persoonlijke groepen

Persoonlijke groepen

Elke OfficeHeart gebruiker kan zijn eigen persoonlijke groepen van collega OfficeHeart gebruikers maken.

Deze groepen kunnen worden gebruikt bij oa. interne berichten, het maken van afspraken en het uitnodigen voor het deelnemen aan een video-overleg.

Onderhoud van persoonlijke groepen

Persoonlijke groepen kunnen worden onderhouden vanuit de Agenda of vanuit Interne berichten. Op beide locaties staat een knop “Groepen” in de toolbar.

Persoonlijke groepen

Toevoegen van een nieuwe groep kan door het klikken op de knop “Toevoegen”. Wanneer een groep wordt geselecteerd dan worden de gebruikers er onder getoond en kan de selectie van de groep worden gewijzigd.

Gebruik van de persoonlijke groepen

Op verschillende plekken in OfficeHeart kunnen persoonlijke groepen worden gebruikt. Het invoerveld ziet er uit als een normale keuzelijst. Bij het openklappen worden de verschillende mogelijkheden getoond.

Persoonlijke groepen selecteren

Welke keuzes allemaal mogelijk zijn hangt af van de context waarin de selector wordt gebruikt.

Het icoontje geeft het ’type’ aan. Bovenstaand voorbeeld is van afspraakgegevens.

 

De eerste keuze is hier ‘Meerdere’. Wanneer deze optie wordt geselecteerd wordt er een selectievenster getoond met daarin de gebruikers waar uit een selectie gemaakt kan worden.

 

Daar onder staan de persoonlijke groepen, herkenbaar aan het ‘groepsicoontje’. En tot slot worden de losse gebruikers als optie getoond.

 

In het geval van de agenda kan het zijn dat je niet voor alle leden van een persoonlijke groep schrijfrechten in de agenda’s hebt. Als dat zo is, dan wordt er bij het opslaan een foutmelding getoond. Deze persoonlijke groep kan dan dus eigenlijk hier niet worden gebruikt vanwege onvoldoende rechten.