Historie van OfficeHeart

1998: Ontstaan van OfficeHeart

In 1998 is de eerste voorloper – van wat uiteindelijk OfficeHeart is gaan heten – gemaakt. Geboren uit min of meer frustratie. Pakketjes waarin relaties konden worden bijgehouden, zonder hierbij regelmatig tegen problemen aan te lopen, waren schaars en veelal prijzig. 

De allereerste versie was een MS Access toepassing waarin alleen relaties konden worden bijgehouden. Vrij snel daarna is de overstap gemaakt naar de programmeertaal Visual Basic 6 met daar achter een SQL database, toen was dat nog versie 7.

Regelmatig kwamen we bij klanten dezelfde soort problemen tegen. Niet echt een goede oplossing om relaties bij te houden, laat staan documenten of postregistratie. Een en ander heeft er toe geleid dat er steeds meer modules werden toegevoegd. 

2009: De stap naar de cloud

In 2009 is de stap gezet om de hele applicatie opnieuw te bouwen, maar dan als een webapplicatie in het .NET framework. Hosting en Saas oplossingen waren allemaal nog niet zo gangbaar. Aan de ene kant beperkte tools tot onze beschikking, aan de kant van de gebruikers nog veel koudwatervrees.

In de jaren daarna is OfficeHeart uitgegroeid tot een breed pakket met een groot aantal modules. 

Het resultaat is uniek. Een moderne applicatie, enorm veelzijdig en tegelijkertijd toch verbluffend eenvoudig te gebruiken. De support van de oude windowsversie is daarom ook per 31-12-2011 gestopt. 

2015: Nieuwe generatie webapplicatie

In 2015 is er een begin gemaakt met weer een volledig redesign van de applicatie. Ontwikkelingen op webapplicatie gebied gingen hard. De ene nieuwe techniek was nog niet uit of de volgende werd al weer aangekondigd. De eerste jaren was dat een lastige klus, steile leercurve, veel early adopter problemen.

Daarbij was het een hybride oplossing, een mix van inmiddels wat oudere technieken en hele nieuwe.

In 2022 is uiteindelijk alle oude techniek uitgefaseerd. De ontwikkelingen blijven in onverminderd tempo doorgaan.

2020: ISO 27001

Het certificeringstraject in 2020 is het vermelden waard. Verrassend veel processen waren al goed ingeregeld. Deels is dat inherent aan het gebruik van OfficeHeart. Dat dwingt een bepaalde manier van gestructureerd werken af en de dossiervorming verloopt eigenlijk automatisch.

Deze gelegenheid hebben we aangegrepen om een PDCA (Plan Do Check Act) module te ontwikkelen en aan OfficeHeart toe te voegen. Op een buitengewoon eenvoudige manier worden hierin alle processen en procedures ondervangen. Auditors vinden het geweldig. Wij ook.

Toekomst

De ontwikkelingen gaan maar door. Zeker de laatste jaren is er op het vlak van webapplicaties erg veel veranderd. Nieuwe technieken, nieuwe frameworks, nieuwe snellere browsers. Dit gaat in een hoog tempo door. OfficeHeart gaat hier in mee.

Minimaal 4 keer per jaar wordt er een update uitgebracht met niet alleen nieuwe functionaliteiten en verbeteringen, maar ook vernieuwingen in bestaande modules. Zo zorgen we er voor dat het werken met OfficeHeart een goede en veilige keuze blijft.