Adresinstellingen voor emailmailingen

Instellingen voor e-mailmailingen

Het versturen van een e-mailmailing kan in OfficeHeart op meerdere manieren. De eenvoudigste vorm is een bericht dat naar meerdere ontvangers wordt verstuurd. Dit bericht is dan voor iedereen gelijk. 

De andere variant is een gepersonaliseerde mailmerge waarbij elke ontvanger een uniek bericht ontvangt met daarin afhankelijk van de inhoud van de mailing persoonlijke informatie, zoals een persoonlijke aanhef.

 

De eenvoudige variant van een mailing kan worden gezien als een BCC mail. Een ontvanger kan nooit zien wie nog meer dit bericht heeft ontvangen. 

 

Een emailbericht moet echter altijd een AAN adres bevatten, anders kan dat bericht niet worden verzonden. Bij een mailing kan er eigenlijk geen AAN worden gebruikt omdat dan elke ontvanger dat AAN adres kan zien.

 

Dat is op te lossen door daar een eigen emailadres voor te gebruiken. Dat heeft alleen als nadeel dat een ontvanger dan een bericht krijgt dat is gericht aan bv. info@mijndomeinnaam.nl. 

De oplossing hiervoor is het gebruik van ‘undisclosed recipients’, wat zoveel betekent als ‘de identiteit van de ontvangers is verborgen’.

Undisclosed recipients instellingen in OfficeHeart

In OfficeHeart kan op 2 plekken de undisclosed recipients worden ingesteld. Op applicatieniveau en op emailaccountniveau. Als er voor een de emailaccount waarden zijn ingesteld worden deze gebruikt. Als daar niets voor is opgegeven dan wordt de applicatieinstelling gebruikt.

Applicatieniveau

De instelling op applicatieniveau kan worden gemaakt onder Beheer – Instellingen. Zoek op ‘mailing’ en pas de gewenste gegevens aan.

undisclosed recipients

E-mailaccountniveau

De instellingen op emailaccountniveau kunnen worden gemaakt bij de emailaccountgegevens onder Beheer – Emailaccounts.

emailaccount undisclosed recipients